Привітання на Новий рік 

Новорічні рецепти і меню

Новорічні салати:

 

Грецький

 

1/2 кг молодої картоплі

* 700 г курячих грудок

* 250 г зеленої квасолі

* 2 ч. ложки оливкової олії

* 1/2 ч. ложки паприки

* 300 г помідорів чері

* 1/2 склянки оливок

* 2 зварених круто яйця

* 1 пучок зеленого салату

 

Для соусу:

* 1 ст. ложка зелені естрагону (можна замінити іншою зеленню)

* 1/3 склянки оливкової олії

* 1/2 ч. ложки солі

* 1/4 ч. ложки крупномолотого чорного перцю

* 2 ч. ложки гірчиці

* 2 cт. ложки червоного винного оцту

 

На сковороду налийте трохи води, додайте нарізану кружечками картоплю і стушкуйте до м'якості. Промийте під струменем холодної води. Відваріть зелену квасолю до м'якості і також промийте холодною водою. Купки покладіть на деко, повапните оливковою олією, змішаним з паприкою і сіллю. Накрийте пергаментним папером для випічки і запікати в духовці до готовності. Для соусу: змішайте всі інгредієнти. На блюді розкладіть листя салату, на ньому - курку, нарізану товстими скибочками. Поруч розмістіть картопля, квасоля, помідорчики черрі, оливки і розрізані навпіл яйця. Залийте соусом.

 

 Новорічний м'ясний салат

 

400 г вареного курячого м'яса

* 2 варені картоплини

* 3 відварних яйця

* 100 г гострого сиру

* 2 яблука

* 2 свіжих огірка

* 1 банка кукурудзи

* 2 ст. л. подрібненої зеленої цибулі

* 1 пачка оливкового майонезу

* Маслини для прикраси

* Сіль, перець за смаком

 

Куряче м'ясо нарізати соломкою впоперек волокон. Картопля, яйця, сир, огірки нарізати кубиками, яблука - соломкою. Змішати продукти з майонезом, посолити і поперчити за смаком. Прикрасити маслинами.

 

 Салат до свята

 

400 г відвареної яловичини

* 2 грейпфрута

* 400 г стручкової квасолі

* 1 цибулина

* 1 пучок салату

* Для заправки:

* Оливкова олія 4 ст. л.

* 2 ст. л. яблучного УКСа

* Сіль, перець

 

Нарізати яловичину невеликими шматочками, очистити грейпфрути і розділити на часточки. Покласти в глибоку миску і додати нарізаний кружками цибулю і квасолю, нарізану кухлями 2-3 см. Приготувати приправу з усіх перерахованих продуктів, залити салат і злегка струсити його. накрити кришкою і поставити в холодильник на 30 хвилин. Викласти в глибоку салатницю промиті і висушені салатні листя. Зверху покласти охолоджений салат і трохи посипати свіжомеленим перцем.

 

 Овочевий салат

 

м'якоть відвареної свинини (можна і курочку) 300 г

* Яблука 2 шт. (Краще брати голден - одне кисле, інше солодкувате)

* Московський салат 1 пучок невеликий

* Очищений фундук 2 ст. л.

* Вершки 1 склянка

* Майонез легкий 2 ст. л.

* Сіль, перець, цукор за смаком

 

М'ясо нарізати кубиками і викласти в салатницю. Яблука вимити, нарізати кубиками, скропити лимонним соком і викласти до м'яса. Салат, попередньо вимитий і просушений, нарвати на шматочки, викласти разом з горіхами в салатницю. Акуратно, за допомогою ложки та виделки перемішати салат. Для заправки змішати майонез з вершками, посолити, поперчити, додати цукор за смаком (якщо ви використовували солодке яблуко, цукор додавати не рекомендую!). Щоб листя салату швидко не розмокнули, соус до салату краще подавати окремо або просто полив його зверху, не перемішуючи.

 

Бесплатный конструктор сайтов - uCoz